Explore Scratch – завршна фаза eTwinning пројекта

 

Пројекат на eTwinning порталу, на коме су моји ученици радили заједно са око 400 вршњака из 34 школе завршава се крајем школске године. Најзанимљивија фаза је било гласање током маја месеца коришћењем Tricidera за најбоље пројекте сврстане у три категорије. Ми смо изузетно задовољни резултатом, наиме у категорији различите игре освојили смо прво место (Стефан Стојановић, VI/2), u kategoriji maze game, игре по принципу лавиринта на основу анимиране приче партнерске школе Немања Живадиновић , VI/2  заузео је друго место, а анимирана прича о нашем граду и школи (Јован Јовановић) треће место је делила са школом из Хрватске.

prvo mesto

ovde smo drugi

ovde smo treći

Током рада на пројекту, радови ученика груписани су у студије, по темама на којима се радило у одређеној фази. Резултат је 11 студија са 92 пројекта ученика из наше школе. Учили су, програмирали, сарађивали и размењивали идеје са вршњацима из других земаља, упознали њихове земље, школе и градове, вежбали и енглески језик, јер се све време радило на енглеском језику.

Ово је први eTwinning пројекат који сам радила са ученицима а да је тема била програмирање. Ја сам поносна на њих, а њима се очигледно допао овакав начин рада и већ ме питају да ли настављамо и следеће школске године. И сада, као и у претходним фазама, колективу школе презентоваћемо наш  eTwinning пројекат, али сада као целину, резултате ученика и њихове радове, а и партнерских школа, тако да могу да се виде све предности како за наставнике а још више за ученике оваквог начина рада и сарадње коју пружа eTwinning. За представљање пројекта креирала сам догађај на eTwining Live, a  на Twin Space може да се види читав пројекат: Explore Scratch

studiji1.png

studiji2

 

prezentacija projekta

Морам да напоменем да смо радећи заједно са школама из различитих земаља, имали прилику да видимо колико су добро опремљени кабинети у којима се одвија настава Информатике, ми радимо у неупоредиво лошијим условима, али очигледно да то није пресудно, јер наши ученици су показали изузетно знање и резултате.

O раду од почетка пројекта може се видети на мом блогу:  https://informatika1212.wordpress.com/category/etwinning/

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s