Završni ispit

Raspored polaganja:
Srpski jezik 14.06.2017.god. od 9h do 11h
Matematika 15.06.2017.god. od 9h do 11h
Kombinovani 16.06.2017.god. od 9h do 11h
Potrebno je da učenici dođu najkasnije 30 minuta pre početka testiranja, odnosno oko 8:30h
Danas.rs
Sutra test iz srpskog jezika.

Učenici će u četvrtak rešavati zadatke iz matematike, a u petak kombinovani test sa pitanjima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Sva tri dana testiranje počinje u 9 sati, a učenici će imati dva sata da reše zadatke. Preliminarne rezultate završnog ispita škole će objaviti u nedelju, 18. juna.

Na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 30 poena, a ocene iz osnovne škole donosi maksimalno 70 bodova. Poeni po osnovu uspeha se izračunavaju tako što se prosek na kraju šestog razreda, zaokružen na dve decimale, pomnoži brojem četiri, a na kraju sedmog i osmog razreda sa pet.

Ove godine ponovo se boduju rezultati sa takmičenja učenika osmog razreda, ali samo iz predmeta koji se polažu na maloj maturi. Prvo mesto na međunarodnom takmičenju donosi 12 poena, drugo 10, a treće osam. Za prvu nagradu sa republičkog takmičenja učenik dobija šest bodova, za drugu četiri, a za treću dva. I ove godine donja granica za upis u četvorogodišnje srednje škole je 50 poena.

Što se tiče pravila na samom završnom ispitu, učenici pored đačke knjižice na test iz srpskog jezika i kombinovani treba da ponesu grafitnu olovku, gumicu i hemijsku, dok su im za rešavanje zadataka iz matematike potrebni još lenjiri i šestar. U učionicu ili salu u kojoj će polagati završni ispit đaci smeju da unesu još samo flašicu sa vodom dok su mobilni telefoni i drugi elektronski uređaji zabranjeni.

Sve odgovore u testu je potrebno napisati hemijskom olovkom. Učenici treba da imaju na umu da se ono što je napisano grafitnom olovkom prilikom pregledanja ne uzima u obzir. Zato je preporuka da se sve vreme koristi obična olovka, a kada su potpuno sigurni u svoj odgovor tek tada da ga zaokruže ili zapišu hemijskom olovkom. Prepravljeni i precrtani odgovori se ne priznaju.

Izvor:

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s